onsdag 9 mars 2011

Nybakat!


Det doftar ljuvligt här i huset nu!! Tekakorna är klara och jag har avnjutit en ljummen med smör och ost på, gott var det!! :)
Om någon är sugen på att bara såhär mitt i veckan så kommer receptet här:

Lindhas tekakor (20 st)
50g jäst
1 äggula
1 tsk salt
3 msk honung
13 dl vetemjöl
5 dl fingervarm mjölk
200g rumsvarmt smör

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honung, salt, äggula, mjöl och smör. Arbeta kraftigt i 5 minuter.
Låt jäsa 45 minuter.
Knåda degen på mjölat bord och dela i 20 delar. Forma till runda bullar och låt jäsa i 5 minuter.
Kavla bullarna platta och nagga med en gaffel och placera på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter och sätt ugnen på 250 grader.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

4 kommentarer:

  1. Gud va gott !! Vad är det för företag du vill öppna ? Kramar

    SvaraRadera
  2. Spännande !! vad blir det för märken ? :)

    SvaraRadera
  3. Åhhh gud vad gott det ser ut.. :)

    SvaraRadera